Rohms Magasin Sekskantede blokke Hexi 1

Vi er ret stolte af dette tæppe, der bliver vist i Hendes Verden! Det er Rikke fra Rohms Magasin, der står bag designet. Måske så du det også på Kreative Dage i oktober 2015?

Der er faktisk et ret nemt mønster, men det giver et ganske effektfuldt resultat. Det færdige quilt måler ca 97 x 140 cm. Du kan finde mønstret i Hendes Verden og som pdf her; hexiquilt-opskrift.

Sådan gør du;

1. Skær 42 strimler á 6,5 cm x 110 cm – eller brug en hel jelly roll.

2. Fordel strimlerne i 14 bunker med tre strimler i hver. Jo større kontrasten er mellem 1. og 3. strimmel, des mere effektfuldt bliver det.

3. Sy strimlerne sammen, lidt forskudt for hinanden med 1 cm sømrum. Pres sømrummene til hver side. Du har nu 14 lange baner.

Rohms Magasin Sekskantede blokke Hexi 3

4. Skær 12 ligesidede trekanter af hver. Brug 60º markeringen på din skærelineal. Du kan bruge sømmene til at placere linealen i den rette vinkel.

Så får du dette resultat! Se lige hvor lidt spild, der er! Du har nu til 2 sekskanter. Hold samling på hver sekskant med en nål. De skal IKKE sys sammen endnu men det gør det nemmere, når du om lidt skal samle sekskanterne.

Rohms Magasin Sekskantede blokke Hexi 2

5. Nu til den næste sjove del. Læg sekskanterne på på et stor flade. Gerne et sted hvor du lade projektet være mens du syr. Jeg måtte tage et ekstra bord til hjælp. Det er en god ide at sprede farverne, men du kan gøre præcis som du har lyst til. Når du er tilfreds med udseendet på pachwork-toppen, skal du sy en bane af gangen.

Rohms Magasin Sekskantede blokke Hexi 6

6. Når du er tilfreds med udseendet på quilttoppen, skal du sy en bane af gangen.

Jeg synes det er nemmest at starte fra bunden, faktisk på skrå. Du kan også starte fra siden. Du skal bare sy alle trekanterne sammen i baner. Og derefter presse hele banen.

7. Sy næste række trekanter sammen, pres banen og sy den sammen med den første bane. Fortsæt til alle dele er brugt. Derved holder man hele tiden styr på at projektet samles korrekt.

Et godt tip…: Brug nåle til at sikre at alle dele passer nøjagtigt sammen og vær omhyggelig med konstant sømrum. Det giver det flotteste resultat.

Nu er du færdig med patchwork-toppen  og du kan samle og quilte som du synes passer til.

Sy kantbånd på til sidst.

Rohms Magasin har flere Jelly Rolls, der vil egne sig rigtigt godt til dette projekt.

God fornøjelse!