Eller i hvert fald lineal-gymnastik. Jeg plejer at skulle dreje linealen et par gange rundt om sig selv inden jeg kan få den til at vende rigtigt.

Med mindre selvfølgelig du har købt en speciallineal til formålet. Så langt er jeg ikke kommet. Endnu. Din helt almindelige skærelineal kan nemlig sagtens bruges. Her kommer et par tips og tricks til at minimere linealgymnastikken.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik åbne sømme

Jelly strimlerne (eller tilsvarende) sys sammen tre ad gangen. Husk at forskyde kanterne med et par centimeter. Sy med et stort sømrum på 1 cm. VIGTIG! Tag dig tid til at holde sømrummet stabilt. Trekanterne skæres ikke yderligere til inden de sys sammen. Jo mere nøjagtig du er nu, jo nemmere bliver resten af processen. Alle sømme stryges åbne og flade.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik jelly strips syet og strøget

Og nu til sagen; Du skal bruge 60/30 markeringen på linealen. Og den skal ligge nøjagtigt på en af sømmene. Kanterne er for ustabile. Du skal skære på den side af linealen som når hele vejen over stoffet.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik lineal vinkel

Og det er her vi har balladen. 60/30 markeringerne findes fire steder på linealen og det er kun en markering pr. ende der dur. Når du har fundet en 30/60 markering (som passer til vinklen på de sammensyede strimler) skal du markere den med tape.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik lineal 30 grader

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik tape lineal

I den anden ende af linealen markeres den modsatte 60/30 markering. Nu er du klar til at skære de ligesidede trekanter.

Læg det sammensyede stykke vinkelret ud fra din krop og læg linealen på plads på syningen. Skub den så tæt på enderne som du kan. Skær langs linealen.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik I

Træk den anden ende af linealen op til kanten af den nyafskårne side. Læg 30/60 markeringen på plads på syningen. Skær langs linealen.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik II

Forsæt indtil du når enden af stykket og kan skære den sjette trekant til.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik III

Og sådan fik du lavet ligesidede trekanter!

/Rikke