fbpx

Jelly Roll rug

Like dette:

Jelly Roll rug

jelly roll rug

Måske har du set nogle på youtube eller på blogs give sig i kast med at sy et Jelly Roll rug?

jelly roll rug

Det er dybest set bare et kludetæppe. Dog i en nyfortolkning og fremstillet af en Jelly Roll og strimler af batting.  Da vi ikke kan prale af at have opfundet dette mønster eller fremgangsmåde, vil jeg bare anbefale at starte med at se denne youtubevideo, hvor Erica Arendt gennemgår teknikken og kommer med tips og tricks. Jeg vil bare skynde mig at sige; hør efter hvad hun siger….! Ellers ender man med dette:

jelly roll rug fail

Og man bliver nødt til at pille ca 35 m zig zag op. Det fylder for det første virkeligt meget i sofaen:-) Og tager ca 55 min lydbog. For det andet er det bare på godt jysk TRÆLS! Nå, lad os kalde de lærepenge. 

Med et par få tips fra Erica og mig (uden sammenligning i øvrigt) så vil jeg bare sige: Gå i gang! Det er virkeligt et sjovt projekt og et smukt og brugbart Jelly roll rug.

Jeg har brugt en Jelly Roll fra Bonnie & Camille, Handmade hedder den. Jeg synes også at en af de sværeste ting ved at bruge en Jelly Roll, er at bryde forseglingen og tage den i brug:-) Jamen hvad nu hvis det ikke bliver godt? Tænker man. Men det gør det. Det er jo det geniale ved pre-cuts, nemlig at nogen har tænkt over farver og designs og sat det fint sammen. Bare for at hjælpe mig. Og dig.

jelly roll rug

Derfor lod jeg også strimlernes orden være. Jeg rullede simpelthen bare en Jelly Roll ud og begyndte at sy den sammen til en lang (meget lang!!) bane. Denne lange bane, rullede jeg sammen, mest for at holde styr på den til næste trin. Der blev hverken strøget eller presset eller sømrumspresset noget som helst. 

Næste trin er at fore med battingen. Man kan gøre det på flere måder. Nogle vil folde og fæstne med stofklemmer, før de syr. Andre folder lidt og syr lidt og folder lidt og syr lidt og…..

Nogle anbefaler også at battingstrimlerne zigzagge sammen, men det finder jeg altså helt unødvendigt.  Det nemmeste er at arbejde med lange strimler af batting. 

Jeg prøvede lidt begge dele. Startede med at lægge battingstrimler på, foldede ind mod midten og foldede igen. Dermed er alle kanter gemt helt væk. Klemmer på og fold næste stykke. Efter et par meter, var jeg ligesom klar til at sy. Sy ret tæt på kanten, med en passende ikke for kort, stinglængde. Jeg vælger som regel at flytte nåleposistionen ret langt mod højre og holde stofkanten langs trykfoden. Det fungerer for mig. 

Så kører du bare derud af i ca 45 meter….:-)

jelly roll rug

Når det hele er kommet i gennem denne proces, er det en god ide at rulle det sammen til en bold. Få gerne en til at hjælpe dig så strimlen ikke er snoet. Det gør det meget nemmere i næste trin. 

jelly roll rug bold

Nu bliver det altså sjovt, nu er vi klar til at begynde på tæppet. Hvis du har købt mønstret eller lige har set videoen, så ved du hvad du skal. Jeg valgte at lægge denne smukke Jelly Roll bold i en plastikspand, så der var styr på den undervejs.

jelly roll rug bold
Jelly Roll rug

Tæppet bliver ret hurtigt tungt og har brug for støtte hele tiden. Og da jeg ikke har et quiltebord til min symaskine, ja så må man jo være lidt kreativ. Og jeg læser meget…..

Det er som Erica også siger, ret vigtigt at støtte tæppet hele tiden, ellers trækkes det skævt.  

Så bare gå i gang. Forbered et par spoler til undertråd, tag det stille og roligt. Og nyd det sjove og flotte resultat. 

Jelly roll rug

2 comments on “Jelly Roll rug”

  1. Pernille Svar

    Det ser godt ud, men jeg kan ikke få det til at blive pænt inde i midten. Det er svært at dreje rundt i de første 4omgange.
    Nogen tips? ellers må jeg finde på noget andet. Mine er ikke blevet pæne. De mildt sagt grimme. Krøller og grimt.

    • Heidi Michlenborg Svar

      Hej Pernille, ja det er lidt tricky. Der er dog et par tips. Laver du det ovalt? Sørg for at hjælpe det stille og roligt rundt i rundingerne. Brug dit quiltebord hvis du har det eller stabl bøger rundt om symaskinen så du får en plan overflade, som tæppet kan hvile på undervejs. Jeg synes det hjælper at presse tæppet med jævne mellemrum. Ca hver omgang, måske halvanden, når du når længere ud. Og brug gerne stivelse! Lav din egen eller køb en. Jeg synes det hjælper! Håber det hjælper…?

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret udelukkende til statistisk brug. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi deler ikke information med tredjepart.

Luk