Blog

Lille kurv – med mange muligheder.

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Denne lille kurv var lige den overspringshandling, jeg havde brug for:-)

Jeg er i gang med flere forskellige spændende syprojekter, men forleden da jeg surfede lidt rundt på forskellige quiltblogge faldt jeg over Crazymoms indlæg. Jeg kan rigtigt godt lide det hun laver! Og denne gang var det spot ión. Jeg har nemlig også fået de samme små lækre candies med hjem fra Quilt Market i St. Louis, men ikke rigtigt fået dem brugt.

Hun henviser godt nok til et mønster, man kan købe, meeeeen der er altså ikke sværere end at jeg godt kunne regne det ud.

Jeg fik denne af selveste Corey Yoder! Det er hendes kommende kollektion og Rohms Magasin har lige nu Sundrops, der bestemt også kan bruges.

Den nuttede candy deles op i 2 dele, som man nu synes det passer sammen. Jeg prøvede at dele sol og vind lige…

Derefter syes de sammen, 3 rækker á 7. Presses og quiltes efter behag. Bunden syes sammen og lav derfter en stikning ca 3 cm inde i begge sider. Sy foret i.

Sådan en candy passer lige til 2 små kurve eller tread catchere, som Crazy Mom kalder dem. Jeg synes nu sådan en lille kurv passer fint til alle mine små stofklemmer.

 

 

En smart sag.

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Rohms Magasin patchworkbog

Nogle gange så finder man hverdagens små mirakler de skøreste steder. Ikke at Flying Tiger er skør. Slet ikke, der finder vi faktisk mange gode ting. Men da Rikke kom med denne notesbog, så blev jeg glad. Sådan rigtig glad, for jeg kunne godt se, at den jo faktisk var produceret udelukkende til patchworkere!

Når man nu får en ide til et mønster, så er det bare rigtigt rart at tegne det på ternet papir, ikke. Og denne notesbog er ikke andet end tern i forskellige størrelser. Tak for det, siger jeg bare. Og så til en ti’er:-)

Så nu har vi købt en stak….

rohms magasin patchworkbog2

 

Ottetakket stjerne af fat quarters – tutorial

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Jeg har længe ville lave et tæppe med en central geometrisk figur. Som f.eks. en lone star eller en art medallion quilt. Kombinationen af denne string star og en af mine favorit fat quarter stakke med Lotta Jansdotter print fik mig endelig i gang. Her er så et bud på en ukompliceret megastjerneblok som kan bruges alene eller indrammet. Stjernen bliver ca. 125 x 125 cm.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster spids trekantblok færdig 1

DIY kæmpestjerneblok

Den ottetakkede stjerne består af otte retvinklede trekantede blokke som sys sammen til 4 kvadrater. Selve stjernen består af otte takker bygget op af to ligebende trekanter hvor spidsen er 45 grader. Hver trekant er syet af to forskellige fat quarters. Konstruktionen ses herover.

Du skal bruge 4 forskellige fat quarters og ca. en meter baggrundsstof.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster skær trekanter

1. Begynd med baggrundsstoffet; skær 4 kvadrater á 38 x 38 cm og 4 kvadrater á 26 x 26 cm. Halver dem alle diagonalt så du har otte store trekanter og otte mindre trekanter. Læg dem væk.

2. Vælg hvilken fat quarter der skal være hvor. To skal skæres til ligebenede spidser og to skal skæres til ligebenede trapezer.

3. Skær 2 baner af hver af FQ som skal bruges til spidser. Banerne skal være 22 cm høje og skæres på den lange led.
Der er plads til at skære banerne efter evt. mønster. Altså plads til at vinkle banerne.

4. Skær fire baner af hver af de resterende to FQ som hver er 11 cm høje.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster trekant skær vinkel

5. Der skal skæres fire spidser af hver af de høje baner. Det kan volde lidt hovedbrud at komme i gang. Spidsen i sig selv er 45 grader. Det er nemt nok og du kan finde denne vinkel på din helt almindelige skærelineal.
Men den allerførste side du skal skære er kun det halve; 22,5 grader. Jeg brugte en lineal med indstillelig vinkel. Brug en vinkelmåler eller lav en lille skabelon af et stykke pap. Det vigtigste er at hver spids er 45 grader. Og at den har lige lange sider. Altså er ligebenet.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster skær trapez  Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster trapez vinkel

6. Når du har skåret dine 2×8 spidser skal du skære trapezerne. Mål den brede ende af spidserne og træk en centimeter fra (pga. sømrum og overlap). Det giver længden på den korte side i trapezen.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster spids

7. Læg alle delene til stjerne op så du kan danne dig et overblik. Når du har besluttet dig for et design skal spidserne sys sammen. Sy trapezerne sammen med spidserne parvis.

8. Blokken sys sammen;
Sy en lille trekant af baggrundsstof på stjernespidsen.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 2  Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 3

Og en stor. Alle sømme stryges åbne.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 4  Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 5

Sy den anden spids på.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 6  Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 7

9. Den næste trekantsblok sys sammen så den bliver spejlvendt. Færdiggør alle otte. Og sy dem sammen parvis til store kvadrater.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 8Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 9 Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 10

10. Sy kvadraterne sammen.

Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 11Rohms Magasin fat quarter stjerne mønster DIY 12

Voilá! En kæmpe stjerneblok!

 

 

Hvad kan man med en charm pack del 3

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

To puder af en Valley charm pack og en Fat Quarter.

Et ret nemt begynder-projekt.

Jeg har opdelt en Valley Charm Pack fra Moda i lyse og mørke farver. I den færdige udgave er det “bare” half square triangles, der er sat sammen. Og kantet i siderne med Dandelion fra Lotta Jönsdottar. Den er blevet virkelig fin, synes jeg. Puden er også quiltet supersimpelt.

Valley findes i øvrigt også som Jelly Roll her.

Og så er rigeligt i en Charm Pack til to puder, i hvert fald hvis de er 40×60 cm. Og man kanter med matchende stof i siderne.

Rohms Magasin Charm Pack Valley Moda

Samme princip; lyse og mørke charms sat sammen og denne gang i en flying geese-variant. Og igen kantet med Dandelion.

 

 

Lav kantebånd af fat quarters – tutorial

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

At lave kantebånd af en fat quarter er ret smart. Selvom det er en smule ulogisk at sådan et lille stykke stof kan give så mange meter kantebånd. Det er en fremragende metode både til at udnytte sit stoflager og til at finde noget sjovt stof at afslutte et projekt med. En fat quarter er lidt mere uforpligtende end metervarer.

Heidi linkede for et stykke tid siden til en tutorial som er beregnet på at lave kantebånd skåret på skrå af en fat quarter. Skråbåndmetoden er super til smalle kantebånd og er særligt velegnet til runde tæpper eller andre projekter som ikke har lige kanter. Da båndet er skåret på tværs af stoffets vævning er det meget fleksibelt.

Her kommer et meget simpelt alternativ til skråbånd. Også lavet af en fat quarter, forstås!

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 1 Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 3Jeg har for et stykke (meget MEGET lang) tiden siden syet et tæppe med en charm pack fra en af mine yndlingskollektioner fra Moda; Nomad af designerduoen Urban Chiks. Kollektionen var et rigtig fint eksempel på hvordan overraskende forskelligartede prints kan klæde hinanden. Helt usædvanligt havde vi også indkøbt en komplet fat quarter stak af Nomad. Den fik hurtigt ben at gå på. Tilbage var dog et par grimrianer. (Undskyld Urban Chiks) Eller, det er jo en smags sag. Uanset er jeg vild med stormønstrede kantebånd. Og disse to spraglede fat quarters ville være den perfekte afslutning på tæppet. For selvom man måske ikke er helt så vild med sort/hvide skovdyr mellem orange og karryfarvede kæmpeblomster så ved jeg at det passer sammen med resten af kollektionen.

Nå, men her kommer den der tutorial;

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 2Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 4

1. Fold en fat quarter ud og stryg de værste folder væk.

2. Vend stoffet med bagsiden opad.

3. Med en tekstiltusch (helst en af den slags som forsvinder, enten ved vask eller i kontakt med luft) markeres baner á 7 cm. Metoden er den samme uanset hvor bredt kantebånd du ønsker. Sandsynligvis får du en rest.

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 5Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 7

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 6Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 9

4. Skær evt. ægkant fra og fold enderne ind på midten af din fat quarter.

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 10Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 11

5. Og nu kommer vi til pointen!
Forskyd enderne i forhold til hinanden med en “bane”. Dermed får du mulighed for at klippe dit kantebånd som en spiral. Dine markeringer skal nå præcist sammen. Sæt nåle i og sy.

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 12Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 14

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 15Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 16

6. Fjern nålene og stryg henover kanten. Nogle kalder dette at fiksere syningen. Det er ikke superlogisk men det virker. Stryg syningen åben. Ved at stryge syningerne åbne nu undgår du at mosle for meget rundt med de lidt sårbare uhæftede syninger når kantebåndet skal foldes.

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 17Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 18

8. Klip langs din tuschmarkering. Vær forsigtig så du undgår at klippe i stoffet under (eller dine fingre!). Det er IKKE muligt at bruge rullekniven.

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 19Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 20

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 21Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 22

9. Fold båndet vrang mod vrang og stryg.
Værs’go, 3 meter kantebånd klar til brug!

Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 23Rohms Magasin Lav binding af fat quarter 24

 

 

Mød Coral Queen of the Sea.

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Her er Coral Queen of the Sea. Hun er ret sød. Og smart.

Coral kommer nemlig som et panel, altså ca. 1m x 1,1 m. Og her er trykt alt til Coral.

Rohms Magasin Coral Qeen of the Sea Stacy Iest HSU panel Moda

Man klipper simpelthen bare alle delene ud og følger vejledningen!

Rohms Magasin Coral Qeen of the Sea Stacy Iest HSU panel Moda

Rohms Magasin Coral Qeen of the Sea Stacy Iest HSU panel Moda

Det kan godt føles en lille smule som woodoo…:-)

Den søde Coral har selvfølgelig et tæppe, quiltet om man vil, pude og sit eget lille krammedyr, Mr Bubbles.

Hun kan være en fin lille pige med nederdel eller en havfrue med hale. Og kun fantasien sætter grænser for  hvilke fine kjoler man kunne sy til hende.

Om hun også kan tåle vand- ja, det må komme an på hvad du fylder hende med:-)

Coral er klar til at blive syet op, du skal kun have fyld til kroppen efter eget valg samt en rest quiltevat til tæppe og dyne.

Et panel koster 129 kr. og kan købes her.

Rohms Magasin Coral Qeen of the Sea Stacy Iest HSU panel Moda

Selv kanten er sød, med små søheste….

Spray starch. Også kaldet hjemmelavet stivelse….

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Kender du spray starch? Eller som jeg normalt omtaler det: Hjemmelavet stivelse.

Nogen vil muligvis hævde at jeg har et usundt forhold til dette. Jeg kan bare så godt lide at presse sømrummet, især ved mindre projekter.

For mig gør det at jeg kan tilpasse syningerne mere præcist. Og det giver altså et bedre og pænere resultat.

Jeg vil dog lige advare lidt….Ved de projekter hvor man oftes syr, presser og syr mere, kan man muligvis komme til at overdosere lidt. Det gør projektet mere eller mindre stift og fedtet….
Det går væk ved første vask. Men er det værd!

Se selv:

Rohms Magasin hjemmelavet stivelse

Dette er et lille projekt, jeg leger med, en scrap bag af Hello Darling fra den dynamiske duo Bonnie & Camille.

Den magiske blanding er i virkeligheden ret simpel.

Man tager en given sprayflaske. Jeg har måske et par stykker eller tre fra Ikea. De koster vel ca 7 kr og er fremragende.

Dernæst rører man 1-3 spsk Maizena ud i koldt vand. Ligesom hvis man skal jævne sovsen. Bare uden sovs. Jeg tilføjer også et par dråber essentielle olier, enten lavendel eller lemon. Bare fordi det dufter godt.

Det røres godt ud, hældes i sprayflasken, som fyldes efter med koldt vand.

Bum!

Husk at ryste flaske hver gang og at det ikke holder evigt… En lille uge er vist passende….

Som du måske bemærkede så ligger der en stofble på strygebrædtet. Så meget nemmere lige at smide stofbleen til vask end at gøre hele strygebrædtet rent. Det kan jo ikke helt undgåes at det stænker på andet end patchworket.

Jeg plejer at bruge ca 1,5 spsk Maizena til denne størrelse flaske, men det kommer selvfølgelig an på hvor stift du vil have dit strygetøj. Og hvor meget der kan være i din flaske. Bare prøv dig frem.

(Jeg kan faktisk også finde på at sprøjte det på både skjorter og duge….. Det bliver bare så pænt!)

Color Theory på spidsen – blok tutorial

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Posted by  in Uncategorized |

   Rohms Magasin Color Theory Charm pack Charms på spidsen

Her kommer et nemt blokmønster til dine Charm Packs. Denne er syet af en pakke Color Theory designet af V and Co. produceret for Moda Fabrics .

Rohms Magasin Color Theory by V and Co. Moda charm pack 2Skær en stak hvide charms (eller hvilken farve du gerne vil have som baggrund). Du skal bruge 14 kvadrater á 13×13 cm til en hel Charm Pack. Vælg 14 charms til midten af blokken og skær dem til kvadrater á 11,5x 11,5 cm. De resterende charms halveres diagonalt. Også dine Charms i baggrundsstof.

Rohms Magasin Color Theory Charm pack Charms på spidsen 1

Hver blog samles af en lille kvadrat, 4 halve Charms og 2 halve kvadrater i baggrundsstof. Alle i forskellige prints. Altså undtagen baggrunden selvfølgelig. Sy sammen som vist herunder.

Rohms Magasin Color Theory Charm pack Charms på spidsen 2

Rohms Magasin Color Theory Charm pack Charms på spidsen 3

Sy alle 14 blokke på samme vis.

Her er de i samlet flok. Sat op på spidsen. Blokkene kan sættes sammen efter lyst.

Rohms Magasin Color Theory Charm pack Charms på spidsen 4

Quilttoppen øverst i indlægget er skabt ved at sy 6 cm strimler mellem alle blokke og tilføje “blanke” stykker. Der er en komplet tutorial på trapperne.

Indtil da har du en let blok at lege med.

/Rikke

Patchwork Moose – Helge Elg

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Posted by  in Uncategorized | 0 comments

Denne elg har boet i min skitsebog længe. Heidi mener at den hedder Helge. Jeg tror hun har ret.

Dette er første forsøg. Helge Elg har Liberty-gevir fra Bloomsbury kollektionen. Billedet herover (som er helt utroligt uskarpt) har Helge Elg på hvid baggrund. Jeg syede en udgave (billedet af den blev, om muligt, endnu mere uskarpt) på mørkeblå chambray samtidig. Nu skal jeg justere mønster, mål, farver og metode.Rohms Magasin Moose patchwork Notesbog

Rohms Magasin Moose patchwork Stof til elge

Rohms Magasin Moose patchwork Liberty

Rohms Magasin Moose patchwork HST

Rohms Magasin Moose patchwork Muler

Rohms Magasin Moose patchwork Helge Elg 2

 

 

 

Ombre Hexi-tæppe II – Sådan skærer du ligesidede trekanter

Like dette:
Facebook
Pinterest
Instagram
EMAIL
RSS

Posted by  in Uncategorized |

Hvordan skæres trekanterne?

Udskæringen af ligesidede trekanter volder de fleste af os lidt hovedbrud. Eller i hvert fald lineal-gymnastik. Jeg plejer at skulle dreje linealen et par gange rundt om sig selv inden jeg kan få den til at vende rigtigt.

Med mindre selvfølgelig du har købt en speciallineal til formålet. Så langt er jeg ikke kommet. Endnu. Din helt almindelige skærelineal kan nemlig sagtens bruges. Her kommer et par tips og tricks til at minimere linealgymnastikken.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik åbne sømme

Jelly strimlerne (eller tilsvarende) sys sammen tre ad gangen. Husk at forskyde kanterne med et par centimeter. Sy med et stort sømrum på 1 cm. VIGTIG! Tag dig tid til at holde sømrummet stabilt. Trekanterne skæres ikke yderligere til inden de sys sammen. Jo mere nøjagtig du er nu, jo nemmere bliver resten af processen. Alle sømme stryges åbne og flade.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik jelly strips syet og strøget

Og nu til sagen; Du skal bruge 60/30 markeringen på linealen. Og den skal ligge nøjagtigt på en af sømmene. Kanterne er for ustabile. Du skal skære på den side af linealen som når hele vejen over stoffet.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik lineal vinkel

Og det er her vi har balladen. 60/30 markeringerne findes fire steder på linealen og det er kun en markering pr. ende der dur. Når du har fundet en 30/60 markering (som passer til vinklen på de sammensyede strimler) skal du markere den med tape.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik lineal 30 grader

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik tape lineal

I den anden ende af linealen markeres den modsatte 60/30 markering. Nu er du klar til at skære de ligesidede trekanter.

Læg det sammensyede stykke vinkelret ud fra din krop og læg linealen på plads på syningen. Skub den så tæt på enderne som du kan. Skær langs linealen.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik I

Træk den anden ende af linealen op til kanten af den nyafskårne side. Læg 30/60 markeringen på plads på syningen. Skær langs linealen.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik II

Forsæt indtil du når enden af stykket og kan skære den sjette trekant til.

Rohms Magasin Color Theory junior jelly roll skæreteknik III

Og sådan fik du lavet ligesidede trekanter!

/Rikke